Keramična zaščita

Zaščita vozila je ena izmed pomembnejših naložb za izgled vašega vozila. Naj bo vozilo novo, starejše, spolirano ali že rabljeno, v vsakem primeru je potrebna zaščita, da vozilo čimdlje ohrani prvotni izgled.
Na voljo je več različnih rangov zaščite za vsako površino posebej. Naj vam predstavim prednosti keramične zaščite, ki je trenutno najbolj optimalna rešitev za barvo vašega vozila, kot tudi za preostale površine. Verjetno ste v preteklosti zasledili tudi izraze kot so:

  • Nano zaščita,
  • stekleni premaz,
  • SIO2 premaz.

Gre po večini za iste produkte, z drugačnim imenom. Sam uporabljam izraz keramična zaščita,ker je prvotno ime iz tujine »ceramic coating«.

Kaj torej je keramična zaščita?

Gre za zaščitni premaz, ki ščiti površine pred bledenjem, različnimi madeži (ptičji iztrebki, ostanki smole, prstni odtisi) in ostalimi manjšimi poškodbami. Ko je vozilo čisto, se ne umaže tako hitro, s tem pa je potreba po čiščenju manjša, čiščenje pa je enostavnejše. Dolgoročno gledano, se s tem izognemo ogromni količini mikroprask, ki nastanejo pri nepravilnemu pranju.

Odlično odtekanje vode s površine in visok sijaj, ki traja več let, sta glavna razloga, zaradi katerih se stranke odločijo za tovrsten poseg.
Debel sloj, ki temeljito na SIO2 delcih se sprime z lakom in je popolnoma transparenten, ne rumeni in ne razpoka skozi leta.

Kaj morate vedeti pred tovrstnim posegom?

Poseg zahteva veliko časa in predhodnjega dela. Torej ne glede na starost in stanje vozila, je vsako vozilo potrebno spolirati, zaščita namreč ne prekriva napak, temveč jih še bolj poudari. Na vozila, ki niso spolirana, se žal ne more nanesti keramična zaščite, saj neustrezno pripravljena površina zavira delovanje premaza, s tem pa se zmanjša pričakovana življenjska doba.

Keramično zaščito danes ponuja skorajda vsak. Od profesionalnih podjetij, do popoldanskih mojstrov, avtohiš in avto servisov. Ker se dobro sliši in ker gre za zaželjeno storitev, so se v tej vrsti posla našli vsi, ki se gibljejo v avtomobilističnih krogih. Vendar pa kljub temu, nimajo vsi primernih izkušenj, ter znanja in delovnih pogojev za izvajanje takih storitev.

Ne pravim, da sem najboljši in da edini lahko storitev izvedem 100%, potrebno pa je vzeti v zakup, da sem kot pionir detailinga pri nas, praktično vpeljal keramične zaščite na trg in bil eden izmed prvih s certifikatom za izvajanje tovrstne storitve.

Nepravilno nanešena zaščita lahko povzroči kar nekaj preglavic. Mavričaste lise in matirana površina, sta dva najbolj pogosta problema, za odstranjevanje le tega pa je potrebno maksimalno poliranje, ponekod tudi brušenje. Vse to je velik neplaniran strošek za lastnika vozila, v kolikor se zadevo sploh da rešiti.
Keramična zaščita potrebuje pravilno nego in redno vzdrževanje. Po tretmaju keramične zaščite, je potrebno vozilo čistiti s primernimi produkti in s pravilno tehniko. Ne glede na vzdržljivost zaščite so avtomatske pralnice »prepovedane« z moje strani. Ročno pranje z vaše strani, ali pa vzdrževanje pri meni, so edini pogoj za dolgoročno obstojnost. Večina mojih strank so navdušenci nad avtomobilizmom, zato se pranja podstopijo sami, potreben pa je le »servis« na 6-12 mesecev.

Na trgu je ogromno produktov, sam uporabljam le tiste, ki preverjeno spadajo v sam vrh. Ne glede na znamko, vsak za svoj produkt trdi, da je najboljši, vendar pa na koncu, na to vpliva samo izvajalec.

Uporabljam zaščitne premaze znamk Gtechniq, Gyeon, Carpro, Carbon Collective, ki so trenutno vodilni proizvajalci. V večini primerov končnemu potrošniku znamka ni pomembna, zato se ponavadi za zaščito, ki bo zadovoljila vaša pričakovanja, odločim sam.
Udeležil sem se različnih šolanj in tečajev doma in v tujini, ter s tem pridobil certifikate različnih priznanih podjetij, ki sodijo v samo smetano avtokozmetike.

Kontaktirajte me

Osredotočen sem na najvišjo raven storitve, za vsako vozilo in stranko posebej.
Individualni pristop do vsakega posameznika, je v mojih očeh nadvse pomemben, saj le tako lahko zagotovim, da vaše želje postanejo resničnost, ter s tem izpolnim ali morda celo presežem vaša pričakovanja.

Kontakt