Kaj je detailing?

Detailing je nega vozil na najvišji ravni.
V našem primeru gre za profesionalno storitev, ki zahteva vrhunsko opremo, produkte in znanje, da lahko vsako vozilo spravimo v popolno stanje s kozmetičnega vidika.
Detailing je postopek, ki zahteva veliko časa in pozornosti, in ne dopušča napak. Za to je potrebna ljubezen do vozil in do take vrste dela. Poleg tega je seveda zelo pomembno tudi poznavanje vseh produktov, vozil in materialov.

Kaj torej Matej pravzaprav ustvarja?

Vsak tretma in vozilo je posebno.
Postopek začnem s temeljitim čiščenjem vseh površin, za kar se uporabljajo le namenski produkti višjega cenovnega razreda in sredstva, ki spadajo v sam vrh avtokozmetike.
S čiščenjem se vozilo pripravi na večje posege, kot sta poliranje in zaščita vozila, in so ključnega pomena za dobre nadaljnje rezultate. Po temeljitem čiščenju pridobim občutek, v kakšnem stanju je vozilo, ter kaj je potrebno opraviti za željene rezultate.
V večini primerov se poslužimo poliranja celotnega vozila, s čimer odstranimo vse nepravilnosti v laku, v kolikor to dopuščajo pogoji. S poliranjem dosežemo učinek visokega sijaja in odseva.
Po poliranju sledi zaščita vseh spoliranih površin, ki je ključnega pomena, da površine čimdlje ostanejo prvotnega izgleda.
Prav tako ne spregledamo notranjosti vozila. Tekstil, usnje, alkantara in plastični predeli so tretirani s posebno nego, vsaka površina pa je deležna tako čiščenja kot zaščite.
Poleg zunanjih in notranjih površin, se uredijo tudi vmesni kotički, kot so pragovi, motorni prostor, stekla, izpušne cevi ipd. V mojih očeh je vozilo 100% čisto in negovano, šele ko zmanjka površin za obdelavo.